Јавна лицитација за продају путничког моторног возила
22/11/2019
Друга јавна лицитација за продају путничког моторног возила
07/12/2019

Библиотека Студентског дома Фоча проширила је библиотечки фонд захваљујући поклонима Народне библиотеке Србије и Градске библиотеке Београда.

Народна библиотека Србије даровала је овој установи 330, а Градска библиотека Београда 355 књига, што стручне литературе за студенте Медицинског и Богословског факултета, што белетристике, чија је укупна вриједност око 7.000 КМ.

У Студентском дому Фоча тренутно је смјештено 346 студената Медицинског и Богословског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Студент треће године Медицинског факултета Светозар Гужвић из Шековића каже да је библиотека прилично снабдјевена.

„Користим библиотеку, тренутно сам узео једну књигу која ми је потребна за припремање испита. Колико видим, имају све књиге које су нам потребне на факултету“, каже Гужвић.

Директор Студентског дома Фоча Срђан Драшковић захвалио се библиотекама из Србије на значајној помоћи.

„Оно што још више радује је да ће то бити континуирана сарадња и што ће они наставити да нам помажу да проширујемо библиотечки фонд. Такође, недавно смо и од Медицинског факултета у Фочи, са којим имамо одличну сарадњу, добили 30 књига, па се и њима захваљујем“, рекао је Драшковић.

Он је додао да библиотека, која је формирана прошле године, тренутно има нешто више од 1.000 књига, највише стручне литературе, али и белетристике.

„Студенти су најчешће заинтересовани за стручну литературу. Медицина, стоматологија и други студијски програми су прилично тешки и обимни, па можда немају толико времена за белетристику, а ми смо им овдје омогућили и коришћење два рачунара за писање семинарских радова, које могу и да одштампају без икакаве накнаде“, навео је Драшковић.

Захвалност и Меџлису

Драшковић се захвалио и Меџлису Исламске заједнице Фоча, који је овог љета, поводом муслиманског празника Курбан бајрама, за исхрану студената у мензи Студентског дома, даровао јагњеће месо, односно 15 курбана.

“Свакако да је тај поклон добродошао нашим студентима у мензи. Укупна вриједност курбана је око 3.600 КМ”, рекао је Драшковић.

Аутор: Игор Јанковић, Радио Фоча