Obrazac realizacije ugovora – Čančar
31/05/2017
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku “Nabavka klima uređaja”
14/07/2017

31.maja 2017. godine u Foči su posle desetak godina pauze ponovo održane „Noćne trke“. Učešće na ovoj manifestaciji, između ostalog uzeli su i stanari Studentskog doma „Foča“. Dva studenta čine nas posebno ponosnim, a razlog je više nego očigledan. Oni su šampioni u glavnoj trci seniora, fočanskih Noćnih trka 2017. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Dragica Marić, dok je isti uspjeh, u muškoj konkurenciji, postigao Aleksandar Jelić.

 

Dragica Marić, student je Medicinskog fakulteta u Foči, smjer Zdravstvena njega. Na pitanje zašto se prijavila na ovo takmičenje, odgovara jednostavno:

– Zbog toga što želim da učestvujem u svim dešavanjima ovdje. Dragica inače trenira fudbal u  ŽFK „Sokolac“ Sokolac, a takođe je i član  Speleološkog društva „URSUS SPELAEUS“ iz Foče. I pored toga, naglašava da se u Foči ne bavi aktivno sportom, nego da s vremena na vrijeme vježba na stadionu, pored doma. Upitana da prokomentariše svoje učešće na ovoj manifestaciji, odgovara kratko:  -Bilo je divno, super.

 

Aleksandar Jelić, sa druge strane u svojim nogama ima kilometre i kilometre pretrčanih staza, širom Balkana. U Foču je došao u septembru 2016. godine, ali i pored fakultetskih obaveza nije prestao aktivno da trenira. Aleksandar je student Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta u Foči, i prva je godina. Već dugo godina trenira atletiku u Atletskom klubu iz Užica, gdje posebnu pažnju posvećuje trkama na 800 te 1000 metara, koliko je ujedno iznosila i dužina staze za seniore. Komentarišući svoje učešće on je rekao:
– Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na ovakvoj trci. Pogotovo što je riječ o Noćnoj trci u Foči. Imao sam želju da se prijavim, da istrčim, da vidim kako je ovdje. Za kraj, kao i svaki šampion poručuje: Naravno i sljedeće godine planiram da se prijavim.

 

U znak zahvalnosti, uprava doma u dogovoru sa predstavnicima Studentskog parlamenta, odlučila je da šampione, koji nas promovišu, nagradi za njihove uspjehe. U njihovu čast, upriličena je večera u Caffe pizzeria Mozart. Tom prilikom napravili smo i nekoliko fotografija; uspomene na lijepu atmosferu I prijatno druženje sa našim šampionima.

 

Potpredsjednik studentskog parlamenta, Tatjana Vasiljević, poručila je da se  zahvaljuje Upravi doma na poštovanju koje su ukazali takmičarima.

-Nadam se da će Dragica i Aleksandar biti primjer ostalim stanarima doma, te da će se sljedeće godine odazvati veći broj studenata.

 

Upravi se zahvalio i predjsednik studentskog parlamenta Nemanja Čubrilo. On je poručio:

-Iskoristio bih priliku da još jednom čestitam Dragici i Aleksandru. Na najbolji mogući način prezentovali su našu ustanovu, i zbog toga smo veoma ponosni na njih.  Ove godine nismo bili na vrijeme obaviješteni o njihovom učešću, pa prema tome nismo uspjeli da im ukažemo značajniju podršku. Ali taj mali propust planiramo ispraviti sljedeće godine. U planu nam je da u budućnosti, obezbijedimo adekvatnu opremu svim učesnicima, stanarima našeg doma, kako na Noćnim trkama, tako i na brojnim drugim manifestacijama. Na taj način, svi budući takmičari biće u mogućnosti da nas na pravi način predstave i reklamiraju.