Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku roba “Nabavka putničkog motornog vozila” za potrebe JU Studentski dom “Foča”
24/10/2017
ZVANIČNI REZULTATI KONKURSA ZA PRIJEM STUDENATA U JU STUDENTSKI DOM “FOČA” U AKADEMSKOJ 2017/18 GODINI
10/11/2017

Završen je i 62. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu, a organizatori, po pravilu, sabiraju utiske, obrađuju statistiku i hvale se oborenim rekordima. Rekordi su brojni, a jedan od fascinantnijih je i onaj postavljen u subotu, 28.10.2017. godine, kada je na Sajmu bilo više od 33.000 posjetilaca sa kupljenom ulaznicom. Skromni doprinos obaranju ovog rekorda dali su i studenti iz Studentskog doma Foča, koji su tog dana otišli na sajam.

Omladinski studentski parlament Studentskog doma “Foča”, na čelu sa predsjednikom Čubrilo Nemanjom, organizovao je odlazak studenata na 62. Međunarodni sajam knjiga:

– Ovaj odlazak plod je jednog zdravog odnosa i dobre saradnje između Uprave Doma sa jedne strane, i nas, Omladinskog studentskog parlamenta sa druge. Studentski dom je finansirao i praktično pokrio najveći dio troškova. Nama je ostalo da uz neku simboličnu cijenu karte pokrijemo ostatak. U tu cijenu karte, uračunali smo i piće i hranu, za svakog studenta. Naravno da sve ovo ne bi bilo moguće, da nam u tome nisu pomogli, Studentski dom “Foča” i Caffe pizzeria “Mozart”. Zbog toga sam im, ispred Omladinskog studentskog parlamenta, veoma zahvalan.

beogradski-sajam-knjiga-2

 

Ovo je prva godina da organizujete odlazak na sajam knjiga?

– Pa, ovo je i prva godina kako Omladinski studentski parlament postoji i kako djeluje. Bez sumnje, ponovićemo ovo i naredne godine i dati sve od sebe da organizaciju odlaska podignemo na viši nivo.

Kako ste zadovoljni odzivom studenata?

– Za prvi put, i više nego zadovoljan, mada mislim da je taj broj trebao biti mnogo veći.

Zbog čega tako mislite?

– Stalno se pozivamo na to kako smo budući akademski građani. Ovogodišnji slogan sajma bio je “Ključ je u knjigama”. Bolji nisu mogli naći. Međutim, kada dođete tamo, to su rijeke ljudi, svih generacija, i najviše ima omladine, što je svakako ohrabrujuće za sve nas.

Kako saznajemo, osim odlaska na Sajam, ostavljeno je i dovoljno vremena za samostalne obilaske Beograda, a organizatore ovogodišnjeg odlaska najviše raduje to što je sve prošlo bez incidenata i u lijepoj atmosferi i druženju. Studente je na Sajam vozio autoprevoznik “Kuna tours” iz Foče. Ovo je drugi put da sarađuju, i Omladinski studentski parlament za ovog autoprevoznika ima samo riječi hvale.

dsc_4996

 

– Zaista, krajnji stepen profesionalizma, bar što se nas tiče.

Kakvi su njegovi utisci, i kako izgleda voziti studente u Beograd, to ipak morate pitati vozača, u šali dodaje Čubrilo.

“Svi zaposleni u JU Studentski dom “Foča” čine sve da studentski standard podignu na što viši nivo. Pored odličnih uslova koje studenti imaju u samom Domu, trudimo se i da im pomognemo da realizuju neke svoje projekte i ideje, kao što su odlasci na Univerzijadu, Medicinijadu, OK Fest na Tjentištu ili evo ovaj nedavni organizovani odlazak na Sajam knjiga u Beogradu. Pored vremena provedenog u čiatonici, studenti, kao budući akademski građani, moraju, iako studiraju u malom mjestu, da stiču i druga iskustva i mi ćemo ih uvijek podržavati u takvim aktivnostima. Studiranje je najljepše doba i ja u svoje ime i u ime zaposlenih mogu obećati da ćemo i ubuduće podržavati slične projekte i nastaviti odličnu saradnju sa predstavnicima Omladinskog studentskog parlamenta,” rekao je direktor JU Studentski dom Foča, Srđan Drašković.